torstai 20. lokakuuta 2016

RaporttiKoulussa oli siis aiheena raportin luominen. Raporteista en aijemmin tiennyt muuta kuin sen, että se on toistuva kuvio.
Olin työssäoppimassa ja kesätöissä liikkeessä, joka myy Marimekon kankaita ja sitä kautta asia oli tuttu.
Se vaan, että tällä kertaa ei riitä, että osaan etsiä raportin alun ja lopun. Nyt se piti luoda alusta loppuun itse. Jaiks.

Tarkoituksena oli suunnitella sisutustarrat opettajan huoneen ovissa oleviin laseihin. Lasit olivat lähes koko oven suuruiset.

Aloitin suunnittelemaan tarroja etsimällä inspiraatiota Pinterestistä ja sen jälkeen piirsin haluamani kuvan paperille. Skannasin kuvan koneelle, ja siirryin raportin tekoon Illustraattorin puolelle.

Näin luot raportin Illustrator-ohjelmalla

1. Päätä raportin todellinen koko ja luo sen kokonen uusi paperi. Paperi tulee
muutoin olla läpinäkyvä (ei täyttöväriä) paitsi reunat. 

2. Sommittele raporttiin tuleva kuva paperille haluamallasi tavalla. Hyvän raportin tunnistaa siitä, että sen alkamiskohta ja päättymiskohta on vaikea paikantaa. Tämä tietysti riippuu myös mielestäni hieman mistä kuvasta on kyse.
Object-tranform-move-copy toiminnolla saat kuvat jatkumaan toivotulla tavalla.

3. Jos kuvio sisältää tekstiä se muutetaan kuvamuotoo. (Type - Creat outlines.)

4. Tämän jälkeen nostetaan paperi ylimmäiseksi. (Arrance - bring to the front)

5. Valitse kaikki aktiiviseksi ja tee seuraava toiminto window - path finder - crop, jonka jälkeen vie koko kuvio värivalikkoon (swatches)

6. Tarkista kuvion toimivuus ottamalla huomattavasti isomman paparin mitä kuvio itsessään on ja täyttämällä paperin kuviolla.

Tässä oma tarrani.

           Luonnnostelu                                                   ToteutusEi kommentteja:

Lähetä kommentti